BHV daar red je levens mee!

Een aantal Herberggasten hebben in oktober een BHV-cursus gedaan. Ze hopen hiermee in de toekomst van hulp te kunnen zijn op momenten dat er iets gebeurt binnen of buiten de Herberg.

De cursus werd verdeeld over twee dagen. Tien Herberggasten hebben vol enthousiasme meegedaan aan de cursus. De eerste dag werd er geoefend met EHBO (Eerste Hulp Bij Ongevallen). Hier werd geleerd hoe je verband aan moet leggen, hoe de rautek en heimlich werken, mond-op-mond beademing en reanimatie. Er was een mooie afwisseling van theorie en praktijk. Iedereen kon de verschillende handelingen oefenen en was er volop ruimte om vragen te stellen.

Tussen de middag werden de cursisten voorzien van een lunch, bereidt door Gift City. Er werd heerlijke pompoensoep en broodjes geserveerd.

De tweede dag werd er geoefend met het blussen van brandjes en mensen in veiligheid brengen in geval van nood (BHV). In de ochtend werd de theorie besproken en ’s middags was het hoog tijd om de theorie in praktijk te brengen. Er werden echte brandjes geblust waarbij de cursisten moesten inschatten welke blusmiddelen ze moesten inzetten. Alle cursisten hebben hun BHV- en EHBOcertificaat gehaald! Erg knap gedaan! En heel fijn dat er weer een aantal mensen zijn die weten hoe te handelen bij een ongeval. BHV daar red je levens mee!

reinder-en-christie-bhv