Herberg Zwolle

College van B&W barbecueën met Herberggasten

Zwolle- Op vrijdag 6 juli ‘18 heeft het voltallige College van B&W gebarbecued met daklozen van de Herberg. Dit werd cadeau gedaan door het College van B&W naar aanleiding van een deal dat op de beursvloer 2018 werd gesloten met daklozenopvang de Herberg.

In april 2018 werd de jaarlijkse beursvloer gehouden in Zwolle. Op de beursvloer maken maatschappelijke organisaties en bedrijven matches met elkaar. De Herberg maakte ook een aantal mooie matches, waaronder één met college van B&W.

‘’Het valt de Herberg regelmatig op dat Herberggasten ‘het systeem’ van de gemeente niet lijken te begrijpen,’ aldus Jorien Hulsman, woordvoerster van de Herberg. ‘’Er is veel onbegrip en weinig kennis hoe een gemeente werkt. We hopen dat het college van B&W en de Herberggasten onder het genot van een lekkere barbecue nader tot elkaar kunnen komen en dat er meer begrip voor elkaar komt.’’

De Herberg was dan ook enthousiast toen bekend werd dat College van B&W besloot deze deal te sluiten met de Herberg. Een mooie stap om dichter bij elkaar te komen en elkaar beter te leren kennen.

De Herberg kijkt terug op een geslaagde avond. Onder het genot van heerlijk weer, een lekkere hamburger en een goede sfeer maakten het college van B&W en de Herberggasten kennis met elkaar. ‘Door deze barbecue zijn er goede gesprekken ontstaan. Mooi om te zien hoe de twee groepen dichter tot elkaar kwamen tijdens de barbecue’, aldus Hulsman.